Illucia op buitenlandse concertreis


Hemelvaartsdag

Na Oxford, Polen, Maagdenburg, Spanje en Lithouwen bracht de 5-daagse koorreis ons dit jaar naar de regio Alpes Hautes Provence in Frankrijk. 

Dank zij de contacten van onze dirigente Cristel De Meulder, konden we daar meerdere concerten geven.

In Manosque zongen we op O.H.Hemelvaart, in de Romaanse kerk, Saint Saveur, de hoogmis. Op het programma stond o.a. de Missa l'Hora Passa van de Italiaanse componist L. Viadana, en het beklijvende, God be in my head van J. Rutter. Het talrijk opgekomen publiek was vol bewondering voor het koor uit het "verre" Puurs uit België.

Vrijdag

Vrijdag brachten we een bezoek met rondleiding op de site van ITER in Cadarache. "Onze" kernfysicus, Jef Ongena, hield reeds op de bus over dit onderwerp een causerie.  Daar wordt op wereldniveau baanbrekend onderzoek gedaan naar een economisch rendabele energiebron zonder CO2-uitstoot, om massaal elektriciteit te produceren.

Nadat we, ook op vrijdag, de Prieuré van Salagon in Mane bezochten ...

Zaterdag

… was het zaterdag de beurt aan één van de mooiste cisterciënzerabdij nl. die van Silvacane in La Roque d'Antheron. In deze prachtige kapel hebben we dan ook enkele a capella liederen ten beste gegeven.
En wanneer je in de Provence bent, dan mag natuurlijk een wandeling naar een authentiek bergdorpje, zoals Brasse d' Asse niet ontbreken. Of naar Le Vieil Aiglun, dat op 830m hoogte ligt. Daar, in deze prachtige gerestaureerde Romaanse, Sainte-Marie - Madeleine kapel, hebben we een avondconcert gegeven. Zowel Nederlands-, als Frans-,Engels-,Duits-en Spaanstalige religieuze als stemmingsliederen kwamen aan bod. Succes alom !!

Zondag

Het laatste geplande concert had plaats op zondagnamiddag in de kathedraal Notre Dame du Bourget in Forcalquier. Hier werden werken gezongen van oude Vlaamse componisten, alsook o.a. Freut euch alle, een cantate van J.S. Bach die begeleid werd door de plaatselijke organist. En de Dank sei Dir Herr van Händel met de solo partij gezongen door Cristel De Meulder. Weerom was dit optreden een groot succes.
Als koor hebben we niet alleen genoten van het zingen, maar ook van de prachtige natuur van de Provence, het lekkere eten, de voortreffelijke wijn en vooral van het gezellig samenzijn aan tafel en tijdens de ritjes in de bus of vliegtuig.

Epiloog ...

Ondertussen worden er weeral nieuwe plannen gemaakt voor een volgende concert/koorreis.

 

Maar nu gaat onze aandacht naar onze goed gevulde agenda.

Op 15 augustus een concertmis in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen.

 

Op 24 augustus de misviering voor de opening van de kermis in Kalfort.

 

En als hoogtepunt van het jaar, op 5 oktober ons Jubelconcert, 40 jaar Illucia. Dit belooft een uniek concert te worden, in samenwerking met een strijkersensemble uit Lithouwen en een kankles virtuose, met wie we vorig jaar in Lithouwen reeds samen een concert gaven.

 

Op 21 december sluiten we het jaar af met een kerstconcert.


Wij nodigen jullie allen van harte uit op deze concerten, wil je wat meer weten over Illucia, kijk dan even op onze website www.illucia.net

 

Miki