HEET VAN DE NAALD!

 

KERSTCONCERT "In Dulci Jubilo"

iLLucia voert op vrijdag15 december 2023 om 20 uur in de Sint-Pieterskerk van Puurs een kerstconcert uit!

 

Bij het programma...

Kerstliederen uit alle tijden en meerdere landen. Met koorzettingen vanaf de 16de tot de 20ste eeuw.

Af en toe overgoten met een lichtverteerbaar sausje van folk & jazz.

Luisteren mag en meezingen kan: Kerstmis vieren in al zijn muzikale mogelijkheden.

 

De uitvoerders

Gemengd Koor iLLucia is in onze streek geen onbekende. Samen met DF Puurs ging het al meerdere keren in co-productie. Door op die manier te kunnen samenwerken met muziekensembles, kregen deze kerstconcerten net dat tikkeltje meer.

Je vindt alle informatie over het koor op deze website.

 

Cristel De Meulder kan terugblikken op een carrière in een wijde waaier van klassieke tot hedendaagse muziek. Ze treedt op als soliste in samenwerking met befaamde ensembles en brengt daarnaast reeds meer dan twintig jaar een succesvol programma voor zang en orgel in eigen land, doorheen gans Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Naast zangeres is zij ook koordirigente van het Gemengd koor iLLucia en het damesensemble Voces Aequales en artistiek leider van de Artiestenmissen in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

 

Pieter Campo creëert zijn eigen muziek en voert deze uit met verschillende ensembles. Als gespecialiseerd blokfluitist én veelzijdig musicus gaat hij op zoek naar samenwerkingen met andere kunstenaars en participeert hij regelmatig in orkesten en uiteenlopende artistieke producties.  

 

Frank De Wolf heeft gedurende meer dan vijfentwintig jaar de combinatie gemaakt van het dirigeren van fanfares, harmonies en klassieke ensembles en het bespelen van een instrument. Tegenwoordig wordt hij veel gevraagd als contrabassist bij jazzcombo’s en big-bands, alsook bij verschillende formaties die eigen composities spelen. Hij treedt ook geregeld op in duo met pianist Nathan Kerstens of met het onlangs opgerichte Frank De Wolf Acoustic Trio.

 

Nathan Kerstens groeide op in een mengelmoes van verschillende stijlen en genres en probeert die waaier aan invloeden zoveel mogelijk te benutten in de muziek die hij speelt. Dit maakt van hem een muzikant die niet alleen jazzconcerten in allerlei bezettingen speelt, maar ook vaak wordt gevraagd om minder voor de hand liggende projecten mee te ondersteunen.

 

Toegangskaarten via de koorleden of via: https://forms.gle/mAS44C2n9FZ9TLe59

 

Alle informatie:  https://fb.me/e/4SqcJByZj

 


Even voorstellen?

Welkom op onze site!


Beste bezoeker,

 

Veel plezier op onze site. We horen graag wat U er van vindt.

 Het gemengd koor 'iLLucia' uit Puurs kent al een rijke geschiedenis.

 

Het werd opgericht in 1979 om te zingen binnen de Sint-Pieterskerk van Puurs.

 

Ondertussen zingt het koor nog steeds met veel plezier in deze prachtig gerestaureerde en akoestisch perfecte ruimte.

Daarenboven heeft het ook zijn weg gevonden naar ver daarbuiten.

 

Zo zingt het koor regelmatig in Antwerpen en deed het ook al Polen, Oxford en de streek rond Magdeburg aan.

 

In 2017 stond een concertreis naar Noord-Spanje op het programma. In 2018 volgde Litouwen.

 

De concertreis in 2019 naar Zuid-Frankrijk tijdens de Hemelvaartsdagen was weer een ideale mix van het geven van fel-gesmaakte concerten, cultuur snuiven, een steeds hechtere vriendengroep vormen.  Lees hier het reisverslag...


Kom je ook?